fbpx
,

Villager Makaze za grane LS 108 (008016)

Villager
Šifra artikla: 008016

Villager Makaze za grane LS 108

Karakteristike
Kategorija Alat za orezivanje
Prečnik sečenja 30 mm
Dužina 725 mm
Sečivo Čelik 65 Mn
Masa 1554 g

1.880,00 

Villager Makaze za grane LS 108

Orezivanje voća je mera koja uključuje veliki broj voćarskih tehnika i metoda, koja se koriste na plodonosnim stablima za kontrolu rasta, uklanjanje polomnjenih, osušenih ili obolelih grana i grančica, a istovremeno je u funkciji stimulacije kretanja cvetnih i lisnih pupoljaka.

Na granama i grančicama, u naborima kore i oko pupoljaka, često prezimljuju organi pojedinih mikroorganizama, kao i stadijumi za prezimljavanje nekih štetnih insekata te se orezivanjem otklanja infektivni potencijal.

Osnovni cilj orezivanja voćaka je dobijanje kvalitetnog roda voća, odnosno postizanje pravilnog odnosa između vegetativnih i rodnih ( generativnih ) pupoljaka, kako bi se uspostavila ravnoteža između rasta i rodnosti.

Voćke se orezuju nakon završetka vegetacije tokom zime do početka proleća. Korektivno orezivanje, obavlja se počertkom leta, da bi se postigli što kvalitetniji, obojeni plodovi i rasteretila voćka te omogućila dobra provetrenost krune.

Za svaku pojedinačnu voćnu vrstu specifičan je način orezivanja u zavisnosti od položaja i mesta rodnih pupoljaka. Pravilan rez uvek je ukošen u odnosu na pupoljak i oko 1 cm iznad samog pupoljka. Širi rezovi se premazuju kalemarskim voskom, kako bi se zatvorila vrata kroz koja mogu prodreti brojni štetni mikroorganizmi i insekti. Nakon orezivanja, orezane grane i grančice treba izneti iz zasada i zapaliti. Materijal koji se koristi za izradu ovih alata je visiko ugljenični čelik sa odličnim osobinama za izradu reznih alata,kojise koriste u vinogradarstvu, voćarstvu i slično.

 

Karakteristike
KategorijaAlat za orezivanje
Prečnik sečenja30 mm
Dužina725 mm
SečivoČelik 65 Mn
Masa1554 g
Proizvođač

Naziv proizvoda

Villager Makaze za grane LS 108

Šifra artikla:

008016

Zemlja porekla

Kina

Uvoznik

Agromarket

Na osnovu 0 komentara

0.0 overall
0
0
0
0
0

Budite prvi koji će napisati komentar “Villager Makaze za grane LS 108 (008016)”

Trenutno nema komentara.