fbpx
,

Villager Makaze za grane LS 128 sa aluminijumskom drškom (055319)

Villager
SKU: 055319

Villager Makaze za grane LS 128 sa aluminijumskom drškom

Karakteristike
Kategorija Alat za orezivanje
Prečnik sečenja 45 mm
Dužina 840 mm
Sečivo Čelik Cr-V
Masa 1680 g

2.460,00 

Villager Makaze za grane LS 128 sa aluminijumskom drškom

Orezivanje voća je mera koja uključuje veliki broj voćarskih tehnika i metoda, koja se koriste na plodonosnim stablima za kontrolu rasta, uklanjanje polomnjenih, osušenih ili obolelih grana i grančica, a istovremeno je u funkciji stimulacije kretanja cvetnih i lisnih pupoljaka.

Na granama i grančicama, u naborima kore i oko pupoljaka, često prezimljuju organi pojedinih mikroorganizama, kao i stadijumi za prezimljavanje nekih štetnih insekata te se orezivanjem otklanja infektivni potencijal.

Osnovni cilj orezivanja voćaka je dobijanje kvalitetnog roda voća, odnosno postizanje pravilnog odnosa između vegetativnih i rodnih ( generativnih ) pupoljaka, kako bi se uspostavila ravnoteža između rasta i rodnosti.

Voćke se orezuju nakon završetka vegetacije tokom zime do početka proleća. Korektivno orezivanje, obavlja se počertkom leta, da bi se postigli što kvalitetniji, obojeni plodovi i rasteretila voćka te omogućila dobra provetrenost krune.

Za svaku pojedinačnu voćnu vrstu specifičan je način orezivanja u zavisnosti od položaja i mesta rodnih pupoljaka. Pravilan rez uvek je ukošen u odnosu na pupoljak i oko 1 cm iznad samog pupoljka. Širi rezovi se premazuju kalemarskim voskom, kako bi se zatvorila vrata kroz koja mogu prodreti brojni štetni mikroorganizmi i insekti. Nakon orezivanja, orezane grane i grančice treba izneti iz zasada i zapaliti. Materijal koji se koristi za izradu ovih alata je visiko ugljenični čelik sa odličnim osobinama za izradu reznih alata,kojise koriste u vinogradarstvu, voćarstvu i slično.

 

Karakteristike
KategorijaAlat za orezivanje
Prečnik sečenja45 mm
Dužina840 mm
SečivoČelik Cr-V
Masa1680 g

 

Proizvođač

Naziv proizvoda

Villager Makaze za grane LS 128 sa aluminijumskom drškom

Šifra artikla:

055319

Zemlja porekla

Kina

Uvoznik

Agromarket

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Villager Makaze za grane LS 128 sa aluminijumskom drškom (055319)”

There are no reviews yet.