fbpx

SEO optimizacija sajta

Zašto je važna seo optimizacija sajta za Google i ostale pretraživače

Mnogi ljudi se pitaju zašto je važna seo optimizacija sajta za Google i ostale pretraživače? Verujemo da više nećete imati nedoumica u vezi toga ukoliko pročitate tekst do kraja. Internet pretraživači prate različite kriterijume i algoritme koji se konstantno menjaju da bi utvrdili poziciju za sajt za određene ključne reči prilikom pretrage. Jedan od najpopularnijih kriterijuma kod pretraživača prilikom utvrđivanja stepena optimizovanosti sajtova su dolazni linkovi ka sajtu.

Page Rank
Page Rank je u direktnoj vezi sa brojem linkova ka sajtu, koji u mnogome utiču i na bolje pozicioniranje sajtova u pretraživačima. Ovo je jedan od najbitnijih faktora optimizacije van strane ( off page) optimizacije.

seo optimizacija sajta

GOOGLE pretraživač

U današnje vreme google pretraživač je postao sinonim za sve pretraživače interneta. Google pretraživač je za veoma kratko vreme postao najzastupljeniji i najvažniji pretraživač u globalnim razmerama, tako da danas praktično ne postoji osoba koja nije čula za Google ili koja ne koristi neki od servisa koje google nudi.

Pozicioniranje sajta u pretraživačima a naročito na Google predstavlja suštinu pojma koji nazivamo SEO optimizacija sajta. Pozicioniranje sajtova je proces kroz koji jedan sajt prolazi prilikom dovođenja na prvu stranu pretraživača. Visoko pozicioniranje u pretraživačima znači i uspeh jednog web sajta ali i uspešno urađenu seo optimizaciju jer je jedno u uskoj vezi sa drugim. Uspeh jednog sajta možemo meriti po broju posetilaca koji ga posete preko pretraživača za određene ključne reči. Da bi sajt bio posećeniji potrebna mu je optimizacija za Google i druge pertraživače, tačnije da se sajt nađe na prvoj strani pretraživača.

SEO optimizacija sajta

SEO optimizacija sajta za pretraživače i seo optimizacija za google tačnije prva strana na google je naš cilj u poslu. Tu smo mi da Vam pomognemo. Naš stručni tim koristi čitav niz naprednih seo internet tehnika u svom radu. Pomažemo Vam pri visokom pozicioniranju sajtova na pretraživačima, pravljenju onlajn brenda i dovodimo veći broj kvalitetnih i ciljanih posetilaca i potencijalnih kupaca na Vaš sajt, omogućavajući Vašem sajtu a samim tim i Vašem poslu široku globalnu zastupljenost na mreži.

Šta znači SEO – Search Engine Optimization
Search engine optimization ili srpski Optimizacija sajta za pretračivače (Google, Yahoo, Bing…) predstavlja skup radnji i aktivnosti koje se izvršavaju na samom sajtu (on page optimization) i van sajta (off page optimization) radi poboljšanja pozicije sajta za zadate ključne reči. Proces optimizacije sajta može da traje od par nedelja do nekoliko meseci u zavisnosti od toga koliko je sajt optimizovan, konkurentnosti ključnih reči i drugih faktora. Ono što je potrebna za dobro pozicioniranje sajta je svakako dobar odabir hostinga ( brzi i sigurni serveri) , moderan dizajn sajta prilagođen kako za desktop računare tako i za mobilne uređanje, dobra SEO optimizacija sajta…

Ukoliko Vam je potrebna SEO optimizacija sajta slobodno nam se obratite a naš tim će se potruditi da u što kraćem roku i sa što manjim cenama zadovolji sve Vaše potrebe u vezi SEO optimizacije sajta ili izrade kompletnog sajta sa SEO optimizacijom.