fbpx

Teretne gume

Teretne gume – više o njima i kako izabrati pravu?


Na sajtu firme Gešer DOO možete pronaći najširi spektar guma za sve tipove vozila tako i teretne gume za teretna vozila sa sjajnim savetima kako za njihov izbor, njihovo održavanje, tako i za sve ostalo.

Kod odabira odgovarajuće teretne gume za kamion, veoma je važno da se poštuju zakonski propisi koji važe u zemlji kao i odabir opreme koju je predvideo konstruktor i proizvođač vozila kao što su dimenzija, brzine, nosivost… Pri odabiru teretne gume obavezno morate voditi računa o različitim uslovima upotrebe guma. Kako onim uslovima samog puta tako I vremenskim I svim drugim uslovima.

Kada su predmet Vaše potrage teretne gume koje najbolje odgovaraju vašim potrebama, uzmite u obzir da li su Vam potrebne gume za duga putovanja, zimsku vožnju, ekstremne uslove…

Preporučuje se da na istu osovinu postavite gume istog proizvođača, slične namene kao i istim tipom brazde tj. šare. Pogrešna upotreba ili izbor guma za kamione može da doprinese bržem trošenju guma kao i do kvarova odredenih mehanickih delova vozila. Postoje tri glavna tipa osovina na kamionskim vozilima: upravljacka osovina, pogonska osovina i osovina prikljucnih vozila (prikolica ili poluprikolica).

Maksimalno opterećenje osovine određuje konstruktor vozila u skladu sa važećim zakonskim propisima. Opremanje određene osovine pneumaticima koji mogu podneti veće opterećenje nije dopušteno. Svaka dimenzija gume za kamione odgovara odredenom točku ili točkovima (velicina naplatka). Gumu nikada nemojte postavljati na neodgovarajući naplatak: postoji rizik od oštecenja točka ili pneumatika.

Prilikom odabira dezena poštujte propise za kamione na osnovu položaja osovine vozila.

Za opremanje upravljačke osovine, potrebno je koristiti gume sa oznakama F, Z ili S, pogonske osovine sa oznakom D i za osovinu prikljucnih vozila sa oznakom T. Kod nekih proizvođača oznake gume su date u brojevima tako da je potrebno proveriti specifikaciju koja oznaka odgovara kojoj osovini.

Od sada će obavljanje Vaših poslova isporuke robe i prevoza ljudi kao i svi drugi poslovi, u kojima koristite ova vozila za koja su Vam potrebne teretne gume, biti umnogome lakši, udobniji i bezbedniji. Pogledajte našu celokupnu ponudu I uverite se sami.

Slobodno nas kontaktirajte ovde, gde nam možete uvek pisati ako imate neku nedoumicu vezano za teretne gume.

Napomena: Gume je moguće kupiti preko veleprodaje i on line prodavnice.